Een korte inleiding Cookiebeleid

Antwoord op: Paarden Handel

We doen alsof het paardenhandel verhaaltje twee verschillende transacties beschrijft:

  • Tijdens de eerste transactie koopt een man iets voor 60 euro en verkoopt het weer voor 70 euro, dus maakt hij 10 euro winst.
  • Tijdens de tweede transactie koopt de man iets voor 80 euro en verkoopt het weer voor 90 euro, dus maakt hij wederom 10 euro winst.

Conclusie: De man maakt een totale winst van 10 euro + 10 euro = 20 euro.

Je kunt het ook op een andere manier bekijken: de totale uitgaven zijn 60 + 80 = 140 euro, en de totale inkomsten zijn 70 + 90 = 160 euro. De winst is dus 160 - 140 = 20 euro.


Terug naar de puzzel
Copyright © 1996-2017. RJE-productions. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gepubliceerd, in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande toestemming van de auteurs.
Deze website maakt gebruik van cookies. U geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wilt u meer informatie, bekijk dan ons cookiebeleid.